Hvorfor er en hurtig hjemmeside vigtig for SEO?

Når man sætter sig ind i SEO, så kan der være mange ting som man skal være opmærsom på. Google algoritmernes regler og reguleringer ændrer sig hele tiden. En marketing person vil være nød til at holde sig opdateret indenfor disse trends. Din hjemmeside hurtighed er en vigtig faktor, som man bør overveje når man sætter sig ind i SEO. Da hurtigheden af en hjemmeside påvirker brugeroplevelsen, så er det en vigtig faktor hos Google som ønsker at søge resultaterne der bliver vist, er hjemmesider som er hurtige og dermed giver brugeren en god oplevelse.

I dette blog indlæg vil vi give dig et syn på hvor page download er en vigtig faktor, når du har med SEO at gøre.

Hvor stor indvirkning har page download på SEO?

Hvad menes der med page speed?

I første omgang er det selvfølgelig vigtigt at forstå begrebet page speed, fordi det ofte blandes sammen med site speed. Der er forskel på page speed og site speed. Når vi snakker om page speed, så handler det om hvor hurtigt en side bliver vist med indhold. Sagt på en anden måde så er det hvor hurtigt browseren henter den første stykke information fra din web server. Nu hvor vi har forstået begrebet, så lad os se på hvad der skyldes dårlig page speed.

Hvilke faktorer spiller ind i dårlig page speed?

Host/Udbyder: Det er vigtigt at være opmærsom på hvem der udbyder din hjemmeside. Hvis man bruger en af de billige på markedet, kan det have en effekt på din page speed. Vi anbefaler at du vælger en som tilpasset af størrelsen på din virksomhed.

Billeder:

Hvis du benytter dig af billeder som fylder meget eller ukomprimeret, så kan det have en negativ effekt på din page speed. Når du eksempelvis skal bruge billeder til blogs i din hjemmeside, så er det bedste at bruge PNG i stedet for JPEG.

Videoer:

Hvis du bruger videoer som er høj opløsning, så kan det påvirke page speed. Det er selvfølgelig godt at bruge videoer i SEO perspektiv, men en god ide vil være at flytte dem ud på en server.

Reklamer:

For mange reklamer på en hjemmeside støjer og har en negativ påvirkning på page speed, så prøv derfor at sænke antallet af reklamer til minimum.

Bedste SEO tricks til at gøre din hjemmeside hurtigere

Som beskrevet tidligere så er side loading noget som Google går med op i, og de har deres egne algoritmer til at give dig en rang ud fra hvor hurtig din hjemmeside er. Hurtig hjemmeside er god brugeroplevelse, og det går Google meget op i. De vil hellere vise brugeren søgeresultater for gode sider, end de vil vise dårlige sider.

Komprimering

Hvis dine filer er komprimeret, vil din side indlæses hurtigere og køre bedre. Vi anbefaler at man bruger værktøjer som kan reducere størrelsen af dine HTML, CSS og Javascript filer.

Redirects

Hvis brugeren af hjemmesiden ofte skal redirecte til andre sider, så vil brugeren være nødsaget til at vente på HTTP request-response kald. Dette kan gøre det langsommere, så prøv at undgå dette så vidt muligt.

Optimer din kode

Ved at minify dine CSS, Javascript og HTML filer, så vil du få en hurtigere hjemmeside. Programmøren skal også være god til at fjerne ubrugt kode eller kommentarer.

Server svar tid

Du skal sørge for at din server ikke er overloaded. Hvis du eksempelvis bruger Microsoft Azure, så kan du skrue op for CPU og Memory hvis du har mange requests fra mange forskellige brugere. Undgå også langsomme SQL queries. Har du i din kode en HTTP request som henter store mængder data, så prøv at se om der er mulighed for at dele det op. Du kan prøve at hente data i små bider, og hente ekstra data alt efter brugerens behov.

Browser cache

Browseren lagre rigtig meget information lokalt, som er det som vi kalder browser caching. Dette gør at brugeren ikke skal reload de samme data, som måske er statiske. Sæt også gerne en tidsperiode for hvor lang tid du ønsker at cache disse data, da det er begrænset hvor meget man kan cache.

Mangler du en hjemmeside med god SEO?

Hos Webbud samarbejder vi med nogle af de bedste web bureauer i Danmark. Du kan derfor få en god og solid hjemmeside hos os ved at oprette en opgave og afvente at du får op til 3 tilbud. En god hjemmeside er et godt førstegangsindtryk som man giver sine kunder, derfor er det vigtigt som firma eller virksomhed at man ikke går på kompromis med dette. Mangler du en hjemmeside til dit erhverv, så tøv ikke med at oprette en opgave hos Webbud. Du kan også få gratis rådgivning, inden du opretter din opgave.